Sinikka TossavainenSinikka Tossavainen työskentelee ammatikseen teatteriohjaajana, käsikirjoittajana ja teatteri- ilmaisun opettajana.

Tossavainen valmistui teatteriohjaajaksi vuonna 1974, mutta oli kiinnitettynä jo vuodesta 1973 Savonlinnan Teatteriin ja vuodesta 1975 Varkauden teatteriin - kumpaankin sekä näyttelijän, että ohjaajana.

Vuodesta 1981 lähtien hän on toiminut freelance-ohjaajana. Tuona aikana hän on tehnyt vierailuohjauksia mm. Mikkelin ja Varkauden teattereihin, Lappeenrannan, Joensuun, Lahden ja Rovaniemen kaupunginteattereihin, Komin tasavallan kansalliseen Draamateatteriin, useisiin harrastajateattereihin, sekä ammatti- ja harrastajakesäteattereihin.

Tossavainen on toiminut myös Tampereen yliopiston tuntiopettajan, Keski-Pohjanmaan Opistossa Teatteri-ilmaisun ohjaajakoulutuksen vetäjän, kansa- ja kansalaisopistoissa, ammattiopistoissa ja harrastajien kursseilla teatteriaineiden opettajana. Hän on toiminut virkojen ja toimien sijaisena mm. Nätyssä teatterisihteerin, Kemin Kaupunginteatterissa ohjaajan, Joensuun Kaup.teat. dramaturgin ja teatterin johtajan, sekä Keski-Pohjanmaan opistossa rehtorin sijaisena.

Tossavainen on tehnyt lukuisia näytelmä-, kabaree-, ja revyykäsikirjoituksia, dramatisointeja, sekä sovituksia. Vuodesta 2001 Tossavaisella on ollut oma Teatteri Kirjokansi, jolle hän on tehnyt käsikirjoitukset ja ohjaukset.Kalenteri Ota yhteytt!