Samuli Moilanen

Samulin taiteellinen toiminta alkoi pianonsoitolla ja teatterilla alle kouluikäisenä laulun tullessa mukaan myöhemmin. Myös esiintymisen hän aloitti jo varhain. Vuonna 2000 toteutui yksi Samulin pitkäaikaisista haaveista omasta teatterista ja näyttämöstä, kun hän perusti the LittleBigMusic ohjelma- ja konserttitoimiston joka myöhemmin muuttui musiikkiteatteriksi ja vuonna 2007 Ohvanan kylälle Kulttuuritalon teatterinsa toimipaikaksi.

Omaa taiteellista tekemistään ja tavoitteitaan Samuli kuvailee avant gardeksi, mutta konserttiohjelmisto on laaja sisältäen pianomusiikkia, lukuisia aarioita ja lauluja sekä viihdesävelmiä ja pop- ja rock-musiikkia. Samuli improvisoi mielellään ja usein soolokonserttien yhtenä numerona onkin pianolle improvisoitu sonaatti.

Roolitöitä on ollut lukuisia musikaaleissa, näytelmissä ja oopperoissa. Näistä voisi mainita mm. kesällä 2022 Ohvanan Kulttuuritalolla esitetyn yleisö- ja arvostelumenestyksen The Story of My Life -musikaalin, Antonion roolin yleisön ja kriitikoiden suosion saaneessa duettonäytelmässä Maestro & Antonio jossa Samuli lauloi toistakymmentä ooppera-aariaa, miespääroolit oopperoissa Carmen ja Lemmenjuoma, monologiesitykset Ritva Estradilla ja Kalevi Koistinen sekä musikaalit Company ja Laulavat sadepisarat. Samuli on esiintynyt solistisissa tehtävissä myös mm. Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Samuli antaa lisäksi laulutunteja, tekee studioitä, säveltää ja toimii säestäjänä konserteissa.

Samuli sävellyksiä löytyy täältä: https://www.youtube.com/channel/UCYKWlP6UVYlQNIfuSPIhsAw

Muita sekalaisia videoita täältä: https://www.youtube.com/channel/UCv6xUKE1Jx7AM9ZUfcp23LwKalenteri Ota yhteyttä!