Jari SalokangasNäyttelijä ja ohjaaja Jari Salokangas on monialainen teatteritaiteilija joka vastaa näyttämötyöskentelyn lisäksi musiikkiteatteri the LittleBigMusicin visuaalisesta ilmeestä.

Jari aloitti teatteriuransa 10-vuotiaana Kuninkaan roolissa Liisa ihmemaassa -näytelmässä sekä Upponallena Upponalle -näytelmässä.

Jarin ohjaustöitä leimaa laaja-alainen kokonaisvaltaisuus; useissa ohjauksissaan hän vastaa myös visuaalisesta ilmeesta, puvustuksesta ja lavastuksesta saaden kokonaisnäkemyksen ja ilmeen pysymään yhtenäisenä ja eheänä. Lisäksi Salokangas on tehnyt tuoreet suomennokset useisiin oopperoihin ja musikaaleihin.

Salokangas on tehnyt lukuisia rooleja erilaisissa näytelmissä, musikaaleissa ja oopperoissa, mm. Kyseessä on murha, Lintu Sininen, Company, Laulavat sadepisarat, Notre Damen kellonsoittaja, I do I do, Maestro & Antonio Finita la Commedia sekä Carmen ja Lemmenjuoma. Jari on perehtynyt myös Commedia del Arteen ja näytellyt tyylin näytelmissä, mm. Skapinin kujeet ja Valehtelija. Laulavana näyttelijänä Jari on tehnyt useita päärooleja mm. yllämainituissa musikaaleissa sekä konsertoinut esimerkiksi musiikkiteatteri the LittleBigMusicin suositussa Duetot -konserttisarjassa.

Salokangas on palkittu taiteellisesta työstään mm. Pohjois-Karjalan Taidetoimikunnan vuoden 2019 kulttuuripalkinnolla.

Kalenteri Ota yhteytt!